Na jaren reizen en internationale standplaatsen, lig ik sinds een paar jaar voor anker aan de Maas, met het mooiste uitzicht ter wereld: de schitterende skyline van Rotterdam.

Ik zie de rivier beneden mij voorbij stromen. Soms kalm, maar het kan ook flink spoken. Druk verkeer van boten en schepen in alle soorten en maten vaart voorbij, af en toe vechtend tegen de sterke stroming. Van de Waterbus en vliegende watertaxi's, de krioelende rondvaartboten, tot de proefvaarten van luxe jachten, de vele vrachtschepen met hun eindeloze containerstroom richting de binnenlanden van Europa, tot de soms onwerkelijk gigantische cruiseschepen. Het leven op de kade, van Rotterdammers en bezoekers die werken, wonen, recreëren en flaneren, staat letterlijk nooit stil.

Deze beelden inspireerden me ook als fotograaf. Ik heb al heel wat mooie plekken in de wereld bezocht en vastgelegd, en wordt altijd aangetrokken door kleur en beweeglijkheid.

Het water is zo bepalend voor Rotterdam. De geschiedenis, de economie, het leven. Het idee ontstond om een fotoboek te maken over Rotterdam aan de rivier. Van de Brienenoord tot aan de zee. En zo ben ik begonnen met alles vast te leggen in foto's. Wat een ervaring was het! Ik werd getroffen door de schoonheid van Rotterdam. De natuur van het eiland van Brienenoord, de gedurfde architectuur van het centrum, de mooie gevelhuisjes in Heijplaat, het Schreihuisje in Schiedam, de industrie van de Botlek, Europoort en Maasvlakte, en de kilometerslange stranden langs de Noordzee. Ik heb plekken ontdekt waarvan ik het bestaan niet kende. Ook Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, andere gemeenten langs de route naar de Noordzee, mochten niet ontbreken.

Duizenden foto's later is het resultaat van mijn ontdekkingstocht mijn boek "ROTTERDAM van Brienoord tot Maasvlakte". Online verkrijgbaar maar ook bij alle boekwinkels in Rotterdam en omstreken, Rotterdam Tourist Info, Rotterdams Warenhuis en musea.

Door de Corona tijd niet kunnen reizen naar het buitenland heeft geresulteerd in het her-ontdekken van het prachtige Nederland. Van Friesland naar Zeeland, van Texel naar Limburg, alle provincies heb ik doorkruist op zoek naar de mooiste plekjes. Een kleine selectie staat nu hier online maar er moeten nog duizenden foto's bekeken worden dus houdt de website goed in de gaten voor updates. In mijn achterhoofd het plan om een boek over Nederland uit te brengen ..........

Sonja